Twee Noord-Ierse studenten geselecteerd als finalisten voor prestigieuze BAFTA-gamingcompetitie

Twee studenten uit Noord-Ierland zijn genomineerd als finalisten voor de prestigieuze Young Game Designers (YGD) competitie van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

GD is een initiatief van BAFTA dat is ontworpen om jonge mensen te ondersteunen bij het creëren, ontwikkelen en presenteren van hun nieuwe game-idee aan de wereld, met behulp van gratis beschikbare software.

Het is het hele jaar door een initiatief van openbare evenementen, workshops en een wedstrijd voor 10-18-jarigen, met als hoogtepunt de jaarlijkse prijsuitreiking.

Een totaal van 51 finalisten uit het hele VK zijn aangekondigd voor de competitie van dit jaar, na vijf maanden van deelnemers die hun gameconcepten en -ontwerpen hebben ontwikkeld.

De games onderzoeken een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder klimaatverandering, geestelijke gezondheid, rouwverwerking en relaties.

Dichtbij

Kunstwerk uit ‘Space Palette’

Kilkeel-tieners Holly Wright en Rachel Houston (17) zijn geselecteerd voor hun spel ‘Space Palette’, waarin de speler een eenzame ruimtereiziger wordt die van planeet naar planeet vliegt terwijl ze de zich verspreidende ‘kleurcorruptie’ vermijden, waardoor planeten worden ontdaan van kleur voordat ze sterven.

Het paar zei dat het een “enorme verrassing” was dat ze als finalisten werden gekozen.

“Maar nu ontgrendelt het nieuwe kansen voor ons binnen de game-industrie, dus we zijn blij dat we het in ieder geval zo ver hebben gehaald. Een van de beste onderdelen van onze game moet het concept-artwork zijn – we zouden graag zien hoe dit vertaalt zich in een volledig spel, aangezien kunstesthetiek hier een grote rol speelt”, zeiden ze.

“Onze belangrijkste inspiratie kwam van andere 2D-platformgames zoals Hollow Knight – de kunst en esthetiek van deze game is hier de grootste inspiratie. Waar we naar uitkijken, is zien hoe ver onze game echt kan gaan.

“Naast het feit dat we een aantal professionals in de branche kunnen ontmoeten, is het echt een enorme kans voor ons om in de nabije toekomst zoveel paden voor ons te kunnen openen.”

Dichtbij

Kunstwerk uit ‘Space Palette’

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op afstand op 8 juli, georganiseerd door presentator en journalist Elle Osili-Wood, die YGD omschreef als “een van de meest opwindende evenementen op de spellenkalender”.

“Elk jaar word ik overweldigd door de creativiteit, innovatie en technische vaardigheid van YGD-deelnemers, dus ik zou niet meer vereerd kunnen zijn om de ceremonie van dit jaar te hosten”, zei ze.

“Het is niet alleen een kans om de prestaties van jonge mensen in een ongelooflijk moeilijk jaar te vieren, het is ook je kans om de volgende Hideo Kojima of Amy Hennig te spotten – en om te zeggen dat je ze het eerst hebt gezien.”

Dr. Jo Twist, voorzitter van de BAFTA Games Committee, voegde toe: “In een jaar waarin het onderwijs van jongeren ernstig werd verstoord, is het fantastisch om te zien dat er zoveel prachtige ideeën zijn binnengekomen.

“Games hebben het afgelopen jaar zo’n belangrijke rol gespeeld bij het verbinden, ondersteunen en entertainen van mensen en het was fascinerend om te zien hoeveel de bredere industrie de deelnemers positief heeft beïnvloed, waarbij een aantal van hen hun hedendaagse titels noemden.

“We waren zo onder de indruk van de originaliteit die over de hele linie werd getoond en feliciteren de finalisten van dit jaar.”

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Te downloaden in de App Store

Verkrijg het via Google Play

Posted By : result sydney hari ini