Shamima Begum: Vergeef me alsjeblieft en laat me bewijzen dat ik geen IS-aanvallen heb beraamd

Voormalig Isis-bruid Shamima Begum heeft het Britse publiek om vergiffenis gesmeekt en zegt dat er “geen bewijs” is dat zij een sleutelrol speelde bij het voorbereiden van terroristische daden.

De 22-jarige, die als 15-jarig schoolmeisje haar huis in Oost-Londen ontvluchtte naar Syrië, zei dat ze terug naar het VK wilde worden gebracht en dat ze terecht zou staan ​​voor terreuraanslagen om haar onschuld te bewijzen.

Ze vertelde ITV’s Good Morning Britain: “Ik ben bereid om naar de rechtbank te gaan en de mensen die deze beweringen hebben gedaan onder ogen te zien en deze beweringen te weerleggen, omdat ik weet dat ik niets heb gedaan in IS (de zogenaamde Islamitische Staat) maar een moeder en een vrouw zijn .

De enige misdaad die ik beging was dom genoeg zijn om lid te worden van ISShamima Begum

“Deze beweringen worden gedaan om me er slechter uit te laten zien, omdat de regering niets over mij heeft.

“Er is geen bewijs, want er is nooit iets gebeurd.”

Ze zei dat ze “liever zou sterven dan terug te gaan naar IS” en voegde eraan toe: “De enige misdaad die ik heb begaan, was dom genoeg zijn om me bij IS aan te sluiten.”

De 22-jarige, wiens Britse staatsburgerschap werd ingetrokken door het ministerie van Binnenlandse Zaken vanwege veiligheidsproblemen, verscheen uit het kamp in Syrië waar ze wordt vastgehouden, met een Nike baseballpet, een grijs vest en roze nagellak op haar handen.

Toen ze om vergeving vroeg, zei ze: “Ik weet dat het voor het Britse volk heel moeilijk is om te proberen mij te vergeven omdat ze in angst voor IS hebben geleefd en dierbaren hebben verloren vanwege IS, maar ik heb ook in angst geleefd voor IS en ik heb ook dierbaren verloren door IS, dus op die manier kan ik met ze meevoelen.

“Ik weet dat het heel moeilijk voor ze is om me te vergeven, maar ik zeg uit de grond van mijn hart dat het me heel erg spijt als ik ooit iemand heb beledigd door hier te komen, als ik ooit iemand heb beledigd door de dingen die ik heb gezegd.”

In een direct pleidooi aan premier Boris Johnson zei Begum: “Ik denk dat ik je heel erg zou kunnen helpen in je strijd tegen het terrorisme, omdat je duidelijk niet weet wat je doet.”

Ze voegde eraan toe: “Ik wil dat ze (het Britse publiek) mij zien als een aanwinst in plaats van een bedreiging voor hen.”

Dichtbij

Shamima Begum verduidelijkte haar eerdere opmerkingen over de bomaanslag in de Manchester Arena in 2017, waarbij 22 mensen omkwamen (Martin Rickett/PA)

Begum vergeleek eerder de bomaanslag in de Manchester Arena in 2017 – waarbij 22 mannen, vrouwen en kinderen stierven nadat jihadistische jihadist Salman Abedi een zelfmoordbom tot ontploffing had gebracht – met militaire aanvallen op IS-bolwerken, en noemde de terreuraanslag “vergelding”.

Maar ze verduidelijkte haar opmerkingen op woensdag.

Ze zei: “Ik geloof niet dat het ene kwaad een ander kwaad rechtvaardigt. Ik vind niet dat vrouwen en kinderen moeten worden vermoord voor andermans motieven en voor andermans agenda.”

Begum zei dat ze niet wist dat vrouwen en kinderen gewond waren geraakt in Manchester.

Ze zei: “Ik wist niets van de bomaanslag in Manchester toen ik werd gevraagd. Ik wist niet dat er mensen werden vermoord, ik wist niet dat vrouwen en kinderen daardoor gewond raakten.”

Begum zei dat ze 10 dagen na aankomst op IS-gebied trouwde met de Nederlandse bekeerling Yago Riedijk.

Ze vertelde The Times dat ze Raqqa in januari 2017 had verlaten met haar man, maar dat haar kinderen, een eenjarig meisje en een drie maanden oude jongen, beiden waren overleden.

Haar derde kind stierf in maart 2019 in het kamp al-Roj, kort na zijn geboorte.

Posted By : data keluaran sydney