McGinley wil dat de Ryder Cup-spelers van Europa de ruzie Koepka/DeChambeau vergeten

Voormalig Ryder Cup-aanvoerder Paul McGinley gelooft dat het een averechts effect kan hebben op Europa als ze proberen kapitaal te verdienen aan de vete tussen Brooks Koepka en Bryson DeChambeau.

hij spuugde tussen het Amerikaanse paar dateert uit 2019 en leidde er onlangs toe dat PGA Tour-commissaris Jay Monahan aankondigde dat toeschouwers die misbruik maken
DeChambeau door het schreeuwen van Koepka’s naam gezicht wordt uit de toernooien verwijderd.

McGinley weet echter uit persoonlijke ervaring wat er gebeurt als het andere team probeert te profiteren van vermeende problemen bij hun rivalen nadat ze Europa naar de overwinning in Gleneagles in 2014 hadden geleid.

Phil Mickelson maakte een grapje over de lopende rechtszaak van Rory McIlroy
tegen voormalig managementbedrijf Horizon – die teamgenoot Graeme McDowell in het geschil heeft zien meeslepen omdat hij nog steeds door hen wordt vertegenwoordigd.

“We kunnen niet alleen samen spelen, we procederen ook niet tegen elkaar en dat is een echt pluspunt, denk ik, op weg naar deze week”, zei Mickelson destijds.

Dichtbij

Paul McGinley leidde Europa naar het succes van de Ryder Cup in 2014 (Andrew Milligan/PA)

McIlroy zei dat hij tijdens het galadiner “een paar prikjes” nam tegen Mickelson, waarbij ten minste één algemeen bekend was als een verwijzing naar Mickelsons betrokkenheid bij een FBI-onderzoek naar handel met voorkennis.

In mei 2016 stemde Mickelson ermee in om USD 931.000 terug te betalen aan winst die hij had gemaakt met aandelenhandel, aangezien de Amerikaanse autoriteiten een aanklacht tegen een beroemde sportgokker en een voormalig voorzitter van Dean Foods hadden ingediend.

“Er was een rechtszaak gaande en de relatie tussen Graeme en Rory was op dat moment, om het zacht uit te drukken, niet erg goed tussen hen”, herinnert McGinley zich.

“Het was heel belangrijk dat ik geen partij koos en ze allebei op dezelfde manier behandelde en ik heb ze natuurlijk niet samen uitgeschakeld in oefenrondes.

“Er werd een granaat ingeworpen door Phil Mickelson op een van zijn persconferenties waar hij een slimme opmerking maakte, maar we reageerden daar niet op en in sommige opzichten hielp dat ons omdat het Graeme en Rory samenbracht om te zeggen: ‘Laten we hier verenigd zijn’ ‘.”

Op de vraag of Europese spelers uit de buurt van de Brooks/Bryson-vete moeten blijven, voegde McGinley eraan toe: “Absoluut.

Een van de dingen die we heel duidelijk hebben geleerd van de Solheim Cup, was hoe goed het Europese team zich gedroeg, zelfs met de controverse over de regels, ze reageerden nooit overdrevenPaul McGinley

“Een van de dingen die we heel duidelijk hebben geleerd van de Solheim Cup, was hoe goed het Europese team zich gedroeg, zelfs met de controverse over de regels, ze reageerden nooit overdreven.

“Catriona (Matthew, de Europese aanvoerder) heeft geweldig werk geleverd met haar team door die situatie te beheersen en een lichaamstaal te hebben als een team dat de menigte zeker niet zou ophitsen.”

McGinley gelooft dat toeschouwers elke poging tot PR-stunt tussen Koepka en DeChambeau in Whistling Straits “doorzien” en vindt dat de Amerikaanse kapitein Steve Stricker het paar hun eigen weg moet laten gaan.

Sky Sports-analist McGinley zei: “Een van de grote uitdagingen waar ik in ’14 aan werkte, was hoe krijg je jongens die zijn opgeleid om individuen te zijn en enigszins egoïstisch als ze op de wereldranglijst stijgen, hoe kom je samen in de teamruimte ?

“Mijn visie was om ze te scheiden. Plaats ze niet in een omgeving waar ze niet gewend zijn. Laat ze in hun natuurlijke omgeving blijven en laat ze zich alleen hechten als ze dat willen.

“We hadden elke avond een teamoverleg van 9 uur tot kwart over negen, behalve dat jongens, ga je gang, doe wat je wilt. Ga met je vrouw naar de film, ga naar de sportschool. Ik vind het niet erg.”

::: Bekijk alle drie de toernooidagen van de Ryder Cup live, archiefbeelden en meer op het speciale Ryder Cup-kanaal van Sky Sports

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Te downloaden in de App Store

Verkrijg het via Google Play

Posted By : sydney 2021.