Ian Poulter: Amerika’s rookies staan ​​voor zenuwslopende Ryder Cup-ervaring

Ian Poulter heeft de rookies van Amerika gewaarschuwd dat niets hen zal voorbereiden op de intensiteit van de Ryder Cup.

Alf van aanvoerder Steve Stricker heeft nog nooit eerder in de tweejaarlijkse wedstrijd gespeeld, hoewel Collin Morikawa een tweevoudig grote winnaar is, Xander Schauffele de Olympisch kampioen is en Patrick Cantlay de FedEx Cup won.

Harris English, Daniel Berger en Scottie Scheffler zijn de andere debutanten bij Whistling Straits en Poulter gelooft dat ze alle zes een zenuwslopende ervaring zullen meemaken.

“Zes is veel en ze zullen ontdekken dat er een andere dynamiek is dan op de eerste tee staan ​​bij een Ryder Cup,” zei Poulter.

“Het zijn zeer capabele spelers. Ze hebben allemaal een groot toernooi gewonnen en het is niet zo dat ze overdreven geïntimideerd zullen zijn, maar ze zullen iets anders voelen, iets wat ze nog nooit eerder hebben meegemaakt.

“Werkt dat in hun voordeel tegen een meer ervaren team dat we hebben? We weten het niet goed? We kunnen het op dit moment alleen maar raden.

“Alle 12 van hun team staan ​​in de top 21 van de wereld en ze hebben acht van de top 10 van de wereld. Ze hebben een sterk team op papier, maar het is matchplay en elke speler op zijn dag kan elke speler verslaan. En dat is alles wat we hoeven te doen.

Dichtbij

Ian Poulter houdt van de Ryder Cup (PA)

“Matchplay levert een aantal van de meest ongelooflijke resultaten op die we hebben gezien en we zullen het over een week weer zien. Je ziet altijd schokkende resultaten. Dit zal niet anders zijn.”

Europa heeft drie rookies aan hun zijde in de vorm van voormalig Open-kampioen Shane Lowry, Viktor Hovland en Bernd Wiesberger, terwijl Lowry, Poulter en Sergio Garcia wildcards kregen van aanvoerder Padraig Harrington.

Het is de vijfde keer in zeven optredens dat Poulter er niet in slaagt zich automatisch te kwalificeren, maar de man die de bijnaam ‘The Postman’ kreeg omdat hij altijd een punt aflevert, voelt geen extra druk om opnieuw te presteren.

“Ik voel me ontspannen en iets minder druk dan wanneer ik niet had gespeeld zoals ik heb gespeeld”, zei de 45-jarige, die ongeslagen is in de Ryder Cup-enkelspelwedstrijden met vijf overwinningen en een gehalveerde wedstrijd.

Het zijn zeer capabele spelers. Ze hebben allemaal een groot toernooi gewonnen en het is niet zo dat ze overdreven geïntimideerd zullen zijn, maar ze zullen iets anders voelen, iets wat ze nog nooit eerder hebben meegemaaktIan Poulter

“Ik voelde me erg op mijn gemak bij het krijgen van een telefoontje en ik had niet het gevoel dat ik daar niet zou moeten zijn in die positie. Ik had me graag in het team geperst. Had ik hier of daar een extra evenement kunnen spelen? Mogelijk.

“Maar ik ben 45 en ik moet zo fris mogelijk blijven, dus er is een goede balans. Ik heb het gevoel dat ik goed golf heb gespeeld en het is fijn om op die positie te staan.”

Met Poulter, Garcia en Lowry die allemaal wildcards nodig hadden, was de voormalige nummer één van de wereld Justin Rose de man die moest worden gemist, ondanks een afsluitende 65 die hem een ​​gedeelde zesde plaats opleverde in het BMW PGA-kampioenschap in Wentworth, het laatste kwalificatie-evenement.

Poulter en Rose wonnen vier van hun vijf wedstrijden samen tijdens de Ryder Cups van 2008 en 2012 en Poulter heeft zijn voormalige partner gesteund om te herstellen van de teleurstelling dat hij deze keer het team moest missen.

Dichtbij

Europa’s Justin Rose (links) en Poulter tijdens een oefensessie in Gleneagles voorafgaand aan de Ryder Cup 2014 (Mike Egerton/PA)

“Wie het mist, is hartverscheurend, want ik ben daar geweest en heb het telefoontje gehad”, zei Poulter. “Ik weet wat hij in zijn hoofd denkt – je hebt het gevoel dat je gekozen moet worden.

“Emotioneel is het moeilijk te accepteren. Je moet daar soms echt overheen kijken en zeggen: ‘Nou, ik speelde niet op mijn manier in het team, dus het lag niet in mijn handen’. Ik denk dat als je eenmaal voorbij dat feit bent, je het een beetje accepteert, maar het is niet gemakkelijk.

“Het is heel inspirerend vanuit het perspectief dat het je een schop op je rug geeft. En soms maakt het een verschil. Sergio heeft het gedaan. Sergio heeft het team niet gemaakt en hij is er geweest en heeft het gezien en het spoorde hem aan om weer goed golf te gaan spelen.”

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Te downloaden in de App Store

Verkrijg het via Google Play

Posted By : sydney 2021.