Hoog vliegen: videoproductiebedrijf in Noord-Ierland stimuleert JobStart-regeling voor jongeren

Minister van Gemeenschappen Deirdre Hargey heeft werkgevers aangemoedigd om zich aan te melden voor JobStart nadat ze een van de eerste bedrijven hadden bezocht die aan het programma deelnamen.

Meer dan 270 werkgevers hebben al een aanvraag ingediend voor financiering van de £ 20 miljoen werkgeversaanmoedigingsregeling, die vorige maand door het Department for Communities werd gelanceerd.

JobStart is ontworpen om 16-24-jarigen te ondersteunen die door de impact van Covid-19 worden geconfronteerd met extra werkgelegenheidsuitdagingen.

Na een bezoek aan Crowded Space Drones, een videoproductiebedrijf dat negen banen heeft aangeboden aan JobStart-deelnemers, zei minister Hargey: “De economische impact van Covid-19 op de werkgelegenheidsvooruitzichten van onze jongeren kan niet worden onderschat.

“Daarom heb ik er mijn prioriteit van gemaakt om die 16-24-jarigen te ondersteunen die het risico lopen langdurig werkloos te worden.”

Andrew McQuillan, directeur van Crowded Space Drones zei: “Ik ben oprecht verheugd over de benadering van dit programma door het Department for Communities en de bereidheid om te luisteren en rekening te houden met de behoeften van werkgevers en het bredere bedrijfsleven.

“Ik twijfel er niet aan dat JobStart zowel bedrijven als jonge mensen ten goede zal komen en we zijn verheugd om er deel van uit te maken.”

Voor meer informatie over JobStart: ga naar www.nidirect.gov.uk/jobstart

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Verkrijg het via Google Play

Posted By : result sydney hari ini