Fans van Celtic en Rangers kunnen mogelijk niet naar Schotland reizen vanwege de regels voor het vaccinpaspoort

Voetbalfans maken zich “bezorgd” over een gebrek aan duidelijkheid van de Schotse regering over hoe vaccinpaspoorten moeten worden geïmplementeerd op voetbalvelden.

woede en Keltische supporters hebben hun bezorgdheid geuit dat ze mogelijk niet op Schotse gronden worden toegelaten wanneer ze reizen.

Het vaccincertificeringsplan van de Schotse regering treedt in werking op 1 oktober en omvat alle buitenevenementen met meer dan 10.000 toeschouwers. Dat zal gevolgen hebben voor duizenden fans die vanuit Noord-Ierland naar hun favoriete teams komen kijken.

Een seizoenkaarthouder van Celtic FC uit Derry uitte haar bezorgdheid over de “onzekerheid” en zei samen met haar familie dat ze hoopte dat het zou worden opgelost voordat ze de komende maanden naar wedstrijden reizen.

Denise McGeoghan voegde toe: “Mijn familie bestaat uit enorme Celtic-fans die elk jaar naar de wedstrijden gaan. We hopen dit jaar veel te gaan en zijn seizoenkaarthouders die beide zijn ingeënt.

“We zouden graag zien dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, zodat we de club waar we van houden kunnen steunen zonder de onzekerheid of zorgen te hebben dat we niet eens het stadion mogen betreden op de wedstrijddag.”

De Scottish Football Association (SFA) zei dat leden van haar Joint Response Group (JRG) talrijke door de Schotse regering geleide Covid-19 binnenlandse vaccincertificeringsbijeenkomsten hebben bijgewoond.

Gisteren vonden er twee bijeenkomsten plaats om de industrie op de hoogte te houden van de implementatieplannen voor de op handen zijnde uitrol van vaccincertificering.

Een SFA-woordvoerder zei: “De JRG herhaalde zijn standpunt dat een systeem van steekproefsgewijze controles de enige pragmatische en werkbare oplossing is voor de talrijke praktische uitdagingen rond de implementatie van de plannen van de Schotse regering binnen het Schotse voetbal.

“De JRG zocht duidelijkheid over de operationele details die clubs, voetbalorganisaties en stadionexploitanten naar verwachting vanaf 1 oktober zullen implementeren.

“Tijdens beide vergaderingen erkenden de vertegenwoordigers van de Schotse regering dat ze nog niet in staat waren om de clubs de nodige details te geven om met hun implementatieplanning te beginnen.

“Met iets meer dan twee weken tot de start van het systeem in voetbalstadions in het hele land, hebben we onze bezorgdheid herhaald [over] het gebrek aan beschikbare details en versterkte de eis dat deze informatie zo snel mogelijk wordt bevestigd.”

Een woordvoerster van de Schotse regering zei dat de details nog niet zijn afgerond.

Ze voegde eraan toe: “Het Schotse certificeringssysteem accepteert bewijs van vaccinatie van andere landen voor toegang tot evenementen, waaronder het VK.

“We werken samen met andere Britse jurisdicties om interoperabiliteit in het VK te garanderen en onderzoeken hoe bewijs van vaccinatie voor mensen van buiten het VK kan worden geverifieerd.”

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Verkrijg het via Google Play

Posted By : hasil sydney hari ini