De Noord-Ierse bedrijven Stripe en Grofuse helpen retailers om de online verkoophausse aan te boren

‘Sommige transacties die aanvoelden alsof ze nog vele jaren offline zouden zijn, gingen snel online’, aldus de bloeiende Ierse betalingsgigant Stripe.

Het bedrijf, dat nu $ 95 miljard waard is, is de keuze voor het verwerken van betalingen voor veel giganten op het gebied van internetwinkelen.

Een nieuwe studie die de 100 beste websites van 2020 onthulde, liet precies zien hoe ons internetgedrag tijdens de pandemie veranderde.

Uit het onderzoek van UK Domain bleek dat retailers vorig jaar verreweg de grootste winnaars waren.

Volgens het Internet Traffic Report verhoogde Amazon de verkoop tijdens de pandemie met meer dan 30%, en een kwart van de 100 beste websites voor het jaar waren e-commercebedrijven.

Stripe, dat betalingsverwerkingssoftware en applicatieprogrammeerinterfaces biedt voor e-commercewebsites en mobiele applicaties, heeft geprofiteerd van de verschuiving.

Opgericht door Patrick en John Collison uit Limerick, wordt Stripe, gevestigd in San Francisco, gebruikt door miljoenen bedrijven, van start-ups tot grote ondernemingen.

Paul Crayston, hoofd communicatie van Stripe voor het VK en Ierland, zei: “We zagen veel bedrijven (honderdduizenden in heel Europa), groot en klein, Stripe gebruiken om door lockdowns te blijven handelen. In sommige gevallen versnelde het een verschuiving die hoe dan ook gaande was.

“Onafhankelijke winkelketens stroomden bijvoorbeeld al massaal naar platforms zoals Shopify (met betalingen mogelijk gemaakt door Stripe) om hun adresseerbare markt te vergroten – dat soort trends werden uit noodzaak drastisch versneld.

“In andere gevallen gingen sommige transacties die het gevoel hadden dat ze nog vele jaren offline zouden zijn, snel online. Veel grote restaurantketens gebruikten bijvoorbeeld Stripe om dineergasten in staat te stellen via hun mobiel te betalen om het personeel te helpen de aan de regels van social distancing.”

Grofuse in Londonderry zag zijn omzet tijdens de pandemie met meer dan 150% stijgen. In maart 2020 creëerde Grofuse de tool ‘Mercury Order Retail’ die zou dienen als een reddingslijn voor retailbedrijven hier te midden van de coronaviruschaos.

Digital director Denis Finnegan zei: “De pandemie heeft zeker geleid tot een snellere verschuiving in consumentengedrag naar online winkelen. Velen verwachten dat deze verschuiving permanent zal worden, en bedrijven houden terecht rekening met de noodzaak om meer te investeren in online activiteiten.

“Sinds maart 2020 hebben we ons personeelsbestand verdubbeld tot 10, zelfs nu iedereen op afstand werkt. We hebben een solide plan om voort te bouwen op ons team van experts op het gebied van digitale groei en om fans van onze klanten te blijven maken terwijl we hen helpen online te slagen, ‘ zei meneer Finnegan.

Eén bedrijf waarmee Grofuse samenwerkte, zag zijn verkoop met 180% stijgen dankzij de digitale ondersteuning van het bedrijf, waaronder inkomende marketingcampagnes, “dus toen de vraag tijdens Covid toenam, waren ze goed gepositioneerd om gemakkelijk online gevonden te worden en deze nieuwe verkoopuitdagingen aan te gaan”, hij voegde toe.

Gebouwd voor groei Digital, een ander in Belfast gevestigd bedrijf, heeft de prestaties opgevoerd voor retailers die al online aanwezig waren. Het gaat onder meer om de samenwerking met modeketen DV8, die noodgedwongen 48 winkels moest sluiten.

Leanne Blair, hoofd operations bij Built for Growth Digital, zei: “Het was een combinatie van trendanalyse en toekomstplanning plus snelle reactionaire maatregelen die DV8 in staat stelden hun positie op de online fast fashion-markt te versterken in een tijd waarin veel andere high street winkeliers hadden het moeilijk.”

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Verkrijg het via Google Play

Posted By : result sydney hari ini