De maker van de Oxford-prik dringt er bij zwangere vrouwen op aan om vaccin te nemen

Een maker van de Oxford-coronavirusprik heeft zwangere vrouwen aangespoord om het vaccin te nemen, nadat uit onderzoeken was gebleken dat deze groep bijna een vijfde van de meest ernstig zieke patiënten in Engeland uitmaakte.

rofessor Dame Sarah Gilbert, een van de uitvinders van de Oxford/AstraZeneca-prik, zei dat het vooral belangrijk is dat aanstaande moeders worden geïmmuniseerd omdat coronavirus bijzonder gevaarlijk kan zijn als ze tijdens de zwangerschap worden opgelopen.

Na het voeren van een naar haar vernoemde pinguïn in het Sea Life London Aquarium, zei Dame Sarah: “Het is echt belangrijk dat zwangere vrouwen zich laten vaccineren.

“We hebben nu zoveel bewijs dat het veilig voor hen is, het hen beschermt en dat Covid-19 echt gevaarlijk is tijdens de zwangerschap.

Dichtbij

(PA-afbeeldingen)

“Je wilt jezelf en je baby niet door een Covid-infectie brengen, dus zorg dat je het vaccin hebt.

“Er is zoveel onderzoek naar deze vaccins gegaan, jaren van onderzoek.

“Voordat we zelfs maar wisten van het coronavirus, werkten we aan manieren om de vaccins te maken.

“Miljoenen doses zijn nu over de hele wereld afgeleverd, dus er is zoveel bewijs van hun veiligheid en hun werkzaamheid en het is echt belangrijk dat mensen zich blijven laten vaccineren.

“Voor degenen die geroepen zijn om de booster te hebben: als het jouw beurt is, heb je de booster.”

Dit komt nadat NHS England ontdekte dat tussen 1 juli en 30 september 17% van de Covid-patiënten die werden behandeld via een speciale longbypass-machine, aanstaande moeders waren die hun eerste vaccindosis niet hadden gekregen.

De NHS heeft ook gezegd dat uit gegevens blijkt dat 32% van alle vrouwen tussen 16 en 49 jaar zwangere vrouwen op de intensive care verantwoordelijk zijn voor extracorporale membraanoxygenatie (ECMO) – gebruikt wanneer de longen van een patiënt zo beschadigd zijn door Covid dat een beademingsapparaat het zuurstofniveau niet kan handhaven .

Posted By : data keluaran sydney