Cricket Australia chief: Ashes voorbereidingen gaan op volle kracht vooruit

De baas van Cricket Australia (CA) zegt dat de voorbereidingen van Ashes “op volle kracht vooruit” gaan nadat de tour groen licht kreeg van de England and Wales Cricket Board (ECB).

De bezorgdheid over de Covid-reisbeperkingen in Australië en het vooruitzicht van meerdere terugtrekkingen onder de bezoekende kant waren vorige week echt genoeg voor de ECB om te suggereren dat ze niet zouden kunnen deelnemen aan de selectiekaders als een groep die past bij de historische rivaliteit niet zou kunnen worden opgericht.

Maar succesvolle discussies met CA over regelingen voor gezinnen en quarantaine betekenden dat er geen opt-outs waren, waarbij Engeland zondag een bijna volledige ploeg voor de tour noemde.

We werken samen met alle relevante partijen om het schema af te spelen zoals geplandNick Hockley, CEO van CA

Na de goedkeuring van de ECB, die werd gegeven “onder voorbehoud van het voldoen aan verschillende kritieke voorwaarden”, zei Nick Hockley, CEO van CA, dat de voorbereidingen nu “op volle kracht vooruit gaan”.

“We werken samen met alle relevante partijen om het schema volgens plan uit te voeren”, zei hij.

“Nu de tour is bevestigd, verdubbelen we de fijnere details met elk van de locaties en elk van de gaststeden.”

De heer Hockley bood ook inzicht in de voorwaarden van de ECB voor de goedkeuring van de tour, waaronder het uitwerken van visumvrijstellingen en bioveiligheidsprotocollen.

Hij zei: “We zijn bezig met het verwerken van de verschillende visum- en reisvrijstellingen voor het hele reisgezelschap … dat is de eerste reeks voorwaarden.

“De tweede set is het fijnere detail van onze bioveiligheidsprotocollen. Dat is werk dat aan de gang is, zoals tussen onze respectieve medische teams.

“Wat ik kan zeggen is dat we een reeks medische protocollen hebben die zullen variëren afhankelijk van de aard van de situatie in een van de steden als we door Australië reizen voor de tour.

“Het plannen van een Ashes-serie is in normale tijden een grote, complexe onderneming. Maar natuurlijk met de overlay van bioveiligheidsvereisten, is het detailniveau van de planning door veel mensen absoluut fantastisch.

“Ik denk dat we nu allemaal uitkijken naar dat eerste bal op 8 december in de Gabba.”

Na de eerste Test in Brisbane, zullen de partijen elkaar ontmoeten voor een dag/nacht Test in Adelaide, de Boxing Day Test in Melbourne, dan wedstrijden in Sydney en Perth.

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Verkrijg het via Google Play

Posted By : sdy result.