Covid-gevallen onder basisschoolleerlingen vertonen wekelijkse stijging van 48%

Het aantal covid-gevallen onder basisschoolkinderen is in een week tijd met 48 procent toegenomen, blijkt uit cijfers van de HSE.

De Irish Times meldt dat er vorige week 2.418 positieve gevallen werden ontdekt bij kinderen van 4-12 jaar, vergeleken met 1.632 gevallen de week ervoor.

Het aantal uitgevoerde tests onder het cohort was ook aanzienlijk hoger, meer dan een verdubbeling van 16.229 tests twee weken geleden naar 35.433 tests vorige week.

Uitbraken op basisscholen leiden ertoe dat ongeveer 1.200 kinderen elke dag hun bewegingen moeten beperken nadat ze zijn geïdentificeerd als nauwe contacten van een bevestigd geval.

Ongeveer 120 basisscholen en 80 middelbare scholen per dag nemen contact op met de HSE met betrekking tot nieuwe gevallen, zei Niamh O’Beirne, de nationale leider van de gezondheidsdienst voor het testen en opsporen.

De extra druk op de systemen sinds de scholen eind augustus terugkwamen, heeft de HSE gedwongen om extra personeel en middelen in te zetten om schoolleiders te helpen bij grotere uitbraken van het virus.

In tegenstelling tot de casusaantallen voor basisschoolleerlingen, daalden de positieve gevallen onder tieners van 13-17 jaar van 989 naar 825 in dezelfde periode van twee weken.

Posted By : keluaran sydney togel