Beschuldigingen van racisme bederven de kampioenschapsactie van zaterdag

Twee beschuldigingen van racisme ontsierden de actie van zaterdag in het Sky Bet Championship, waarbij zowel Peterborough als Swansea gevallen van misbruik meldden.

Twee fans van Birmingham zijn gearresteerd na een aantijging van racistisch misbruik gericht tegen de chique verdediger Nathan Thompson, hebben de clubs bevestigd.

Ondertussen meldde Swansea dat verdediger Rhys Williams tijdens de tweede helft van hun wedstrijd tegen Luton op Kenilworth Road racistisch werd beledigd door een thuiskijker.

Peterborough zei in een verklaring: “Peterborough United Football Club kan bevestigen dat twee supporters van Birmingham City zijn gearresteerd na de beschuldiging van racistische beledigingen gericht tegen verdediger Nathan Thompson tijdens de tweede helft van de Sky Bet Championship-wedstrijd van zaterdag in het Weston Homes Stadium.

“Thompson meldde het incident meteen aan de wedstrijdofficial die met de vierde official sprak voordat de twee personen werden geïdentificeerd en vastgehouden.

“De voetbalclub veroordeelt elke vorm van discriminatie en zal samenwerken met de autoriteiten.”

Birmingham zei in een verklaring dat de club een “nultolerantiebeleid heeft ten aanzien van elke vorm van discriminatie” en dat ze “de politie zullen blijven helpen bij hun onderzoeken” en “de actie die wordt ondernomen tegen iedereen die schuldig wordt bevonden aan dergelijke weerzinwekkende gedrag.”

Swansea bevestigde dat ze een officieel rapport hadden ingediend waarin ze het misbruik tegen Williams beweerden, en voegde eraan toe dat de politie van Bedfordshire en Luton eraan werkten om de betrokken personen te identificeren.

De club vervolgde: “Swansea City veroordeelt racisme en allerlei soorten misbruik omdat het geen plaats heeft in het voetbal of in welke levenswandel dan ook.

“Rhys heeft de volledige steun van iedereen bij de voetbalclub en we zijn in gesprek met zijn moederclub Liverpool om ervoor te zorgen dat de speler alle steun krijgt die hij nodig heeft.”

De Anfield-club tweette later ter ondersteuning van hun speler: “We’re with you, @rhyswilliams01 . #RoodSamen.”

Ook op zaterdag werd Kelty Hearts-spits Nathan Austin het slachtoffer van racistisch misbruik tijdens de cinch League Two-overwinning van zijn team op Albion Rovers.

Een fangroep van Rovers bevestigde dat het misbruik had plaatsgevonden en zei dat de dader ‘er de schuld van had en uit onze groep is verwijderd’.

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en opinie met de Belfast Telegraph App.

Verkrijg het via Google Play


Posted By : pengeluaran togel sidney hari ini